27 millió forint bevétel

Az NKA szerint hatalmas siker a kultúrális adó

A bevezetése óta eltelt másfél hónap alatt 27 millió forint bevételt hozott a kulturális adó bevezetése - jelentette be L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Bizottságának elnöke csütörtöki tájékoztatóján, ahol az elmúlt időszakban megítélt támogatásokról is beszámolt.

2012.02.23 13:35MTI

Mint mondta, korábban többen úgy vélték, az új adónem nem hoz majd érzékelhető bevételt. Ezzel szemben február 22-ig az NKA költségvetésébe 27 millió forint folyt be a kulturális adóból, azaz éves szinten 250-300 millió forint várható, ami óriási segítség a magyar kultúrának.

Felvetette: érdemes lenne átgondolni, hogy milyen további olyan, magukat kulturálisnak álcázó iparágak működnek, amelyekre társadalmi érdeksérelem nélkül ki lehetne terjeszteni az adónemet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.