10 százalékkal haladta meg

500 milliárd forintot szakított a dohánylobbi

A magyarországi dohányipar forgalma a múlt évben mintegy 500 milliárd forintot tett ki, és közel az előző évit - közölték a jelenlévő szakemberek csütörtökön Budapesten a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének sajtótájékoztatóján.

2012.01.19 12:55MTI

A múlt év végén alakult szakmai szervezet azokat az iparági szereplőket képviseli, amely cégek részt vesznek a magyarországi felvásárlásban és a hazai gyártásban. A szervezet tagjai: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., a Continental Dohányipari Zrt., az Imperial Tabaco Magyarország Dohányforgalmazó Kft., valamint az Universal Leaf Tabaco Magyarország Zrt. 

A háttérbeszélgetésen jelenlévő szakemberek úgy vélték, az idei évben a forgalom visszaesésével lehet számolni, ami a szektorra ható negatív gazdasági körülmények miatt akár jelentős is lehet. A vertikum működését ugyanis jelentősen befolyásolja majd a bekövetkező jövedéki adóemelés, a dohánykereskedelem várható szigorítása, valamint a dohányzási tilalom kiterjesztése. Ez utóbbi a külföldi tapasztalatok szerint akár 5 százalékos forgalom csökkenéssel is járhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.