Meg lehet birkózni

Gasparovic: nehéz év vár Szlovákiára

Szlovákiára nem vár könnyű év, de meg lehet birkózni a helyzettel, ha a politikusok nem hárítanak át minden gondot az állampolgárokra - hangsúlyozta Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.

2012.01.01 14:08MTI

Az államfő úgy látja: a felelősség ezért a helyzetért a politikusoké, akik "túlságosan eltávolodtak az állampolgártól, annak alapvető szükségleteitől", s a problémák megoldása helyett inkább veszekednek.

Gasparovic ezért érti, hogy a polgárok jelentős része nem bízik a politikusokban és a politikai rendszerben, s úgy véli, Szlovákia rossz irányba halad.

"Tapasztalt megfigyelők azt mondják, hogy a bizalmatlanság azért nőtt meg, mert ilyen ellentétek a politikai erők között sem az egyes európai országokban sem az Európai Unióban (EU) mint egészben még soha nem voltak" - jelentette ki a szlovák elnök.

"Az élet ma megköveteli, hogy a szűk pártérdekeket nemzeti-állami, sőt magasabb érdekekkel, a mi esetünkben az EU érdekeivel váltsuk fel" - húzta alá a politikus. Gasparovic helyesnek minősítette, hogy a mai problémák megoldása keretében az EU és maga Szlovákiai is elutasította az államadósság növelésének útját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.