Semmilyen valódi ok nincs az ország leminősítésére

Szijjártó szerint tévedett a Fitch

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint a magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére.

2011.11.12 12:30MTI

Közleményében kiemelte: az Európai Bizottság éppen két nappal ezelőtt jelentette be, hogy 2012-ben a magyar költségvetés hiánya három százalék alatt lesz, amelyre jövőre mindössze hét uniós tagországban lesz példa.

Magyarország hét éve nem volt képes arra, hogy teljesítse a három százalék alatti költségvetési hiányt, azonban a magyar emberek összefogása és a gazdaság teljesítménye nyomán ez most sikerül - tette hozzá.
   
Magyarország jövőre tovább csökkenti a Gyurcsány-korszakban felhalmozott államadósságát, újabb több százezer embernek ad munkát, így lesz 2012 Magyarország számára az elrugaszkodás éve - írta a szóvivő.
   
Pénteken kora este az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings hitelminősítő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.