Túljutott a térség a rossz hitelek csúcsán

IMF: nem romlik tovább a hitelminőség Kelet-Európában

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Kelet- és Közép-Európa felzárkózó térsége a rossz hitelek tekintetében már túljutott a legrosszabb időszakon, vagyis a hitelminőség a régióban már nem romlik tovább.

2011.09.21 18:40MTI

Szerdán nyilvánosságra hozott globális pénzügyi stabilitási jelentésében megállapítja, hogy a világ más rossz hitelekkel átfertőzött térségeiben - mindenekelőtt Ázsiában - további rosszabbodás várható a nem teljesítő hitelek arányában.
   
Azt, hogy az európai felzárkózó régióban a következő két évben nem romlik a hitelminőség, az IMF szakértői annak tulajdonítják, hogy ebben  a térségben az utóbbi években a hitelnövekedés már gyengült.
   
A felzárkózó piacok mindazonáltal általánosan sérülékenyek maradnak a külső sokkhatásokkal szemben, elsősorban az euróövezeti adósságválság miatt. Az IMF azonban hangsúlyozza, hogy ez a külső tényezők okozta sebezhetőség még mindig kevésbé erős Európában, mint Ázsiában vagy Latin-Amerikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.