Agyonnyomja a "dógozókat" a Fidesz?

A munkavállalókért aggódnak a szocik

Az MSZP Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozata elítéli a kormány "munkavállalókat sújtó" intézkedéseit, álláspontja szerint a Fidesz ígéreteivel becsapta a választópolgárokat.

2011.08.12 11:23MTI

"Az ígért munkahelyteremtés nem valósult meg. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma az ígértekkel szemben csökkent. Az elvonások, a megszorítások, a dolgozók keresetének alacsony szintje, a magas rezsik és hitelek megélhetési nehézségeket okoznak, sokaknál a lakhatás is veszélybe kerül" - olvasható a közleményben.

Kitértek arra is: az MSZP számára elfogadhatatlan az egykulcsos adórendszer, a kormány intézkedései nem ösztönzik a családok gyermekvállalási kedvét, a vidéken élők életkörülményei egyre elviselhetetlenebbek, a kistelepüléseken a munkához jutás szinte lehetetlen.

A tagozat a tankötelezettség korhatárának a leszállítását a "nyomorba vezető út első állomásának" nevezte, és elengedhetetlennek tartja a piacképes szakiskolák fejlesztését.

"A tagozat elvárja a kormánytól és annak frakciójától, hogy a demokratikus értékrendhez minden eszközzel ragaszkodjon. Állítsa le a politikai indíttatású létszámleépítéseket a közszférában és a közmédiumokban" - írták. Úgy fogalmaztak: "a társadalmi szervezetek, a szakszervezek semmibevétele a dolgozó rétegek érdekeinek semmibevételével egyenlő!"

A párt felszólította a kormányt: "a látszatintézkedéseit elhagyva összpontosítson a gazdaságra, a munkahelyteremtésre".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.