Fiatal gólyapár költözött a madárlakba

Nem maradt üresen Charlie fészke a Somogy megyei Vörsön

A vörsiek nemrég még azt hitték, végleg üresen marad az idén érkezése után nem sokkal elpusztult gólyájuk, Charlie fészke, amely az egyetlen gólyafészek volt a somogyi faluban.

2011.05.13 21:30MTI

Ám - mint arról Farkas László polgármester pénteken beszámolt -, hamarosan éhes fiókát csőrének csattogása figyelmezteti a betelepült fiatal gólyapárt szülői kötelességükre.
   
Charlie, aki a falu polgármestere szerint mindig meghozta a tavaszt, 13 éven át volt hűségesen visszatérő vendég. Az idén is megérkezett, de a gólya néhány nap múlva elpusztult - az okát egyelőre nem tudják -, az egyik kertben találtak rá a tetemére. A párja csak ezután érkezett meg, így üres fészekre lelt, ahonnan egy nap után odébb is állt.
   
Akkor a helybeliek azt gondolták, hogy az elsőségéről híressé (néhány évtől eltekintve mindig Charlie volt az elsőként visszatérő gólya az országban) és Vörs jelképévé vált, a tervek szerint a Tájházban kitömve kiállítandó szeretett madaruk lesz az egyetlen gólya a faluban. A polgármester reményei szerint azonban az új lakók hosszú távra vették bérbe Charlie egykori fészkét.
   
Charlie a párjával minden évben két-három, de volt, hogy négy gólyafiókát is felnevelt, ám a fiatalok közül egy sem tért vissza Vörsre. A most letelepedett párról persze nem tudhatnak semmi biztosat, mindenesetre szeretnék hinni, hogy egyikük Charlie utódja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.