Szombaton és vasárnap különleges programok

Születésnapi programok a 142 éves Állatkertben

142. születésnapja alkalmából változatos programokkal és kedvezményekkel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A most hétvégén megrendezésre kerülő születésnapi programokat a 9-én született gyermekek - a születés hónapjától függetlenül - díjmentesen látogatják.

2008.08.07 07:48ma.hu

E héten szombaton lesz 142 éve annak, hogy 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az évforduló alkalmából szombaton és vasárnap is születésnapi programokkal és számos kedvezménnyel várja látogatóit a városligeti intézmény. 

A születésnapi rendezvények alkalmából e héten hétvégén a 14 éven aluli gyermekek közül mindazok, akik születésnapja valamelyik hónap kilencedik napjára esik (függetlenül attól hogy milyen hónapban születtek), díjmentesen látogathatják az Állatkertet. A kert több pontján különleges programokat kínálnak: kézbe lehet venni például különféle „állati alkatrészeket”, a strucctojástól az oroszlánkoponyáig. 

Délelőtt tíztől délután ötig – előre meghirdetett időpontokban – változatos programok, látványetetések, óriáskígyó simogatás, fókabemutató és más hasonló események színesítik a kínálatot. Az érdeklődőket délelőtt 11-kor az Állatkert legérdekesebb lakóit bemutató csoportvezetés keretében kalauzolják körbe, délután kettőtől pedig az intézmény történetét bemutató vezetésre invitálják a látogatókat. 

A csoportvezetések a Főkaputól indulnak. A fenti programok mellett az Állatsimogatónál kézműves program, a Majomház szomszédságában arcfestés, a perzsa leopárdok kifutójánál pedig henna festés teszi teljessé a programot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.