A derű legyen veled!

Megtalálták a széntömbbe fagyasztott Han Solo-t a Marson

A NASA legújabb, Marson készített felvételén egy olyan sziklaképződmény látható, amely úgy néz ki, mint a széntömbbe fagyott Han Solo kapitány.

2013.09.21 08:36ma.hu

Noha nem felvételi követelmény a NASA-nál a szakemberek esetében a széleskörű sci-fi ismeret, de bizonyos esetekben igen jól jön némi ilyen jellegű tapasztalat, különösen akkor, mikor messzi-messzi sziklaképződményeket kell leírni.

Az űrhivatal nemrég tett közzé egy, a Messenger amerikai űrszonda által rögzített képet, melyen a Mars felszíne látható. A fotó 2011. július 27-én készült, de csak most jelent meg.

Mint ismeretes, a számítások szerint a Mars 3-4 milliárd évvel ezelőtt nyerhette el mostani felszíni formáját. Az eddig legismertebb és legnagyobb síkságáról, a Caloris-medencéről az űrszonda felvételei alapján kiderült: talaját vulkáni kőzetek fedik, vagyis ezek csakis igen aktív és kiterjedt vulkáni tevékenység végtermékei lehetnek. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az egyik képződményt pont olyannak találták, mint a legendás Star Wars-karakter, Han Solo széntömbbe fagyasztott alakját.

Noha a marsi kép leginkább úgy néz ki, mint egy rosszul vakolt fal, mindenki döntse el maga, hogy valóban Harrison Ford alakítása látható-e a vörös bolygó kopár vidékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.