Ne hiányozzanak a döntőből

Vb-2010: csak a negyeddöntők után törlik el a sárga lapokat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megváltoztatta a sárga lapok eltörlésére vonatkozó szabályát a dél-afrikai világbajnokságon.

2010.06.19 19:05MTI

A figyelmeztetéseket - az eddigi gyakorlatot módosítva - nem a csoportkör vége után törlik, hanem csak a negyeddöntő zárultával. A FIFA ezzel azt szeretné elérni, hogy meghatározó játékosok ne hiányozzanak a döntőből, ahogy az korábban többször is előfordult. Ezzel a rendszerrel csak úgy nem léphet pályára valaki a július 11-i fináléban, ha az elődöntőben két sárgát is begyűjt, illetve piros lapot kap.

A hírek szerint a FIFA már áprilisban tájékoztatta a résztvevő válogatottak szövetségeit a változásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.