Hangos szótárral várja a szurkolókat Bécs

Foci-Eb szótár

A foci-Eb alkalmából a bécsi dialektusban is eligazító angol-német szótárral várják a szurkolókat Bécsben. A 21 szituációban nyelvi segítséget nyújtó kiadvány ingyenes és az internetről is letölthető.

2008.02.14 08:00ma.hu

Annak érdekében, hogy a 2008. június 7-29. között a foci-Eb alkalmából Bécsbe látogató szurkolók nyelvileg is eligazodjanak a városban, ingyenes angol-német-bécsi szótár várja őket. 

A 48 oldalas Fan-Guide huszonegy szituációban nyújt segítséget használóinak, szituációnként 10-10 hasznos kérdést, fordulatot ismertetve. Így a külföldi szurkolók megtudhatják például, hogyan kell virslit kérni, szobát foglalni vagy tömegközlekedni bécsiül. 

A szótár 6.600 példányához a bécsi vendéglátóhelyeken és szállodákban lehet hozzájutni, de ingyenesen letölthető az internetről is (www.henkel-fanguide.at). Ugyanitt mp3-fájlok formájában is hozzáférhető, így a focirajongók – Klaus Rott színész közreműködésével – már előre gyakorolhatják a bécsi dialektust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.