Sport

Atlétikai Eb - Félmillió eurós teljesítménybónusz a legjobbaknak

Tíz kategóriában fizetnek 50 ezer eurót a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó versenyzőnek, először az Eb-k történetében.

2024.01.19 21:30MTI

Az Európai Atlétikai Szövetség (EA) félmillió eurós teljesítményprémiumot biztosít a legjobbaknak a nyári római kontinensbajnokságon.

Az EA döntése szerint tíz kategóriában fizetnek 50 ezer eurót a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó versenyzőnek, először az Eb-k történetében. Mindkét nemnél a sprintszámok, a közép- és hosszútávú futószámok, a dobószámok, az ugrószámok, valamint az utcai és többpróba számok legjobbjai kapják a bónuszt. A győztesek meghatározásánál a nemzetközi szövetség (WA) pontszámítását használják, amely a Spiriev Bozsidár féle rendszeren alapul, és fia, Spiriev Attila vezetésével magyar cég kezeli.

"Az Európa-bajnokságon a legjobb sportolókat akarjuk látni, akik a legjobb teljesítményt nyújtják. A teljesítménybónusz segít elérni ezt a célt, hogy a római Eb még izgalmasabb és látványosabb legyen" - nyilatkozott Dobromir Karamarinov, az EA elnöke, aki történelmi lépésnek nevezte a döntést.

Az Európa-bajnokságra június 7. és 12. között kerül sor az olasz fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.