Sport

Ezt kapd el - iskolai kampányt indít a frizbi-szövetség

Több száz sporteszközt juttatnak el az oktatási intézményekbe.

2023.11.28 23:30MTI

Az utánpótlás bázis kiszélesítését tűzte ki célul a Magyar Repülő Korong Szövetség, amely "Ezt kapd el" névvel nagyszabású kampányt indít az általános és középiskolákban.

Ennek keretében több száz sporteszközt juttat el az MRKSZ az oktatási intézményekbe, a hazai sikersportágnak is tekinthető ultimate frizbi (csapatsport) további népszerűsítése érdekében - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Az MRKSZ sikeres évet zárt nemzetközi téren: az U20-as vegyes ultimate válogatott ezüstérmet nyert az olaszországi Európa-bajnokságon. Disc golf (egyéni verseny, a golfhoz hasonlóan szakaszokat kell teljesíteni) sportágban pedig a Szarvason rendezett masters Európa-bajnokságon 27 ország 153 versenyzője vett részt.

Az idei szezon valamennyi felnőtt versenyét a Budapest Heroes nyerte meg az ultimate frizbi sportágban, a 14 fordulóból álló NBI-ben veretlenül védte meg címét, ahogy a Ligakupában és a férfi Magyar Kupában is. Emellett idén először a női Magyar Kupát is elhódították Hamar László tanítványai.

Ebben az évben először rendeztek NBII-es bajnokságot, amelyet a Székesfehérvári Frizbi SE nyerte meg, így jövőre a nyolccsapatos NBI-ben indulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.