Sport

UEFA - Több pénzt kapnak az európai kupaszereplésről lemaradó csapatok

308 millió eurós összeg szétosztására lehet számítani.

2023.09.08 00:30MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán nyilvánosságra hozott új pénzügyi modellje szerint nagyobb részesedéshez jutnak a következő szezontól azok a klubok, amelyeknek nem sikerül bejutniuk a három közül egyik kontinentális kupasorozatba sem.

Az UEFA és az Európai Labdarúgóklubok Szövetsége (ECA) által megújított és 2030-ig érvényes együttműködési megállapodás szerint a cél "a hosszú távú stabilitás és a fenntartható növekedés megerősítése az európai klubfutballban".

A változtatás a 2024/2025-ös idénytől lép életbe, amikortól a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, valamint a Konferencia-liga lebonyolítása is megváltozik. Az új modell szerint 2024-től 2027-ig az eddigi négy százalék helyett az UEFA három európai kupasorozatból származó bevételének hét százalékát osztja majd szét a versenysorozatokba nem jutó klubok között.

Az Európai Labdarúgóligák Szövetségének közlése alapján ennek nyomán 308 millió eurós összeg szétosztására lehet számítani az eddigi 175 millió euró helyett.

"Ez a bejelentés azt jelenti, hogy szerte Európában segítséget kapnak majd a klubok a versenyképességük megóvására a pályán és azon kívül is, valamint a továbbiakban is be tudnak fektetni a fiatalok és a tehetséges játékosok fejlődésébe" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.