Sport

Kick-box vk - Újabb négy magyar arany

Formagyakorlatban három, úgynevezett pointfightingban pedig egy aranyérem jutott a hazai versenyzőknek a felnőtt kategóriákban a 28. magyar kick-box világkupa második napján, a BOK Sportcsarnokban.

2023.06.18 06:36MTI

A szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint a pointfighting szabályrendszerben a férfiak 57 kilogrammos súlycsoportjában Cselovszki Patrik három győzelemmel lett aranyérmes. Az 50 kilós nők mezőnyében Török Szonja a selejtezőkből szintén három sikerrel bejutott a döntőbe, ott viszont kikapott osztrák ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Az ugyancsak Európa Játékok-résztvevő Czégény Cintia is közel állt a döntőhöz full-contactban, de az elődöntőben hiába vezetett, intések miatt végül szlovák ellenfele nyert, így bronzéremmel zárt.

Formagyakorlatban három elsőséget gyűjtöttek be a hazai felnőtt versenyzők. A férfiaknál Kotvics-Varga Máté a kreatív, Schersing András pedig a zenés fegyveres kategóriában kapta a legmagasabb pontszámot a bíróktól. Emellett a Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia és Kotvics-Varga Máté alkotta magyar vegyes csapat is aranyérmet érdemelt ki.

Még pénteken, az első napon két arany- és egy bronzérmet nyertek a magyarok a felnőtt csapatversenyek során.

A vasárnap záruló kick-box világkupán rekordlétszám, 43 ország több mint 2000 sportolója lép tatamira és száll ringbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.