Sport

Meg kellett mutatniuk a nemi szervüket a női focistáknak, hogy bizonyítsák, nem férfiak

Megalázó procedúrának tették ki őket.

2023.06.13 10:13ma.hu

A 2011-es női labdarúgó-világbajnokságon a svéd játékosoknak meg kellett mutatniuk a nemi szervüket az orvosnak, hogy bizonyítsák, nem férfiak - árulta el a csapat középső védője, Nilla Fischer önéletrajzi könyvében.

A sportoló megalázónak nevezte a procedúrát, aminek kitették őket a tornán. A vizsgálatokat egy női fizioterapeuta végezte el az orvos nevében, állítja az ismert sportoló - írja az Index.

"Azt mondták nekünk, hogy az elkövetkező napokban ne borotválkozzunk »odalent«, és mutassuk meg a nemi szervünket az orvosnak. Megtettük, amit mondtak, de közben azt járt a fejünkben: »hogy jutottunk idáig?«. De nem akartunk kockáztatni, ott akartunk lenni a vébén. Egyszerűen csak el kell végeznünk a sz.rt, nem számít, milyen beteges és megalázó érzés"- írja Nilla Fischer.

A The Guardian ugyanakkor felhívta a figyelmet, a nyálmintából vett DNS-teszt alapján is megállapítható lett volna a sportolók neme, ez ráadásul sokkal humánusabb eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.