Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Varga Barnabás: hat pontot szeretnénk szerezni

Az OTP Bank Ligában gólkirály Varga Barnabás szerint a magyar labdarúgó-válogatott célja, hogy hat pontot szerezzen a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzéseken.

2023.06.12 20:10MTI

A Pakstól a bajnok Ferencvároshoz szerződött 28 éves csatár az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, a Montenegró elleni podgoricai összecsapás "nem lesz egyszerű menet", de a litvánok elleni hazai találkozó sem lesz könnyű.

"Mindkét ellenfelet le szeretnénk győzni, hat pont megszerzése a célunk. A csapategység nagyon rendben van, a hangulat is jó, az edzéseken mindenki százszázalékosan odateszi magát" - adott helyzetjelentést a nemzeti csapat telki edzőtáboráról a csatár, aki 26 góllal lett az NB I legeredményesebb játékosa.

A támadó ferencvárosi szerződésével kapcsolatban úgy fogalmazott, nagyjából másfél hónapja keresték meg, és kisebb egyeztetések után meg is állapodott új klubjával.

"Izgatott vagyok, hogyan fog sikerülni a váltás, több olyan csapatban is játszottam, ahol védekező feladataim is voltak, így ha erre kerül sor, nem hiszem, hogy probléma lesz. Plusz motivációt jelent, hogy magyar csatárként lőjek gólokat a Ferencvárosban, melynek szurkolótábora megérdemli ezt. Mindent meg fogok tenni, hogy minél több játékpercem legyen és a kezdőcsapatban találjam magam" - tekintett előre Varga, aki a nyári szünet után szeretne minél előbb beilleszkedni új együttesébe.

A G csoportban szereplő magyar válogatott - amely Varga márciusi debütálásakor, a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte az Eb-kvalifikációs sorozatot - szombaton Podgoricában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.