Sport

Úszó vb - Huszonnyolc magyar indul Fukuokában

Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesítette a fukuokai világbajnokságra utazó magyar úszóválogatott névsorát, mely alapján a medencés számokban 28 versenyző indul majd Japánban.

2023.06.08 06:30MTI

A hazai szövetség (MÚSZ) szerdai közleménye szerint az április végén nyilvánosságra hozott 23 fős lista öt úszóval bővült, elsősorban a váltók miatt, míg Zombori Gábor inkább az először sorra kerülő augusztusi U23-as Európa-bajnokságon indul 200 méter vegyesen.

Sós Csaba megjegyezte, a 400 méter vegyesre nevezett Verrasztó Dáviddal abban maradtak, hogy a tavalyi római Európa-bajnokságon ezüstérmes klasszis ugyanott, a június végi Sette Colli után jelzi neki, elérte-e azt a szintet, hogy megméreti magát a világbajnokságon is.

A névsorban a férfiaknál ott van az olimpiai bajnok, világrekorder Milák Kristóf és az Európa-bajnok Kós Hubert is, ők négy számban szereztek indulási jogot, míg a nőknél az Európa-bajnok Mihályvári-Farkas Viktória és Késely Ajna három-három távon teljesítette a szintet.

A nyíltvízi úszóknál már a Setubalban rendezett világkupa után véglegessé vált a névsor, Rasovszky Kristófhoz, Betlehem Dávidhoz és Olasz Annához Fábián Bettina csatlakozott, Kovács-Seres Hunor és Szimcsák Míra pedig a két tartalék.

A fukuokai úszó vb-re utazó magyar csapat:

medencés versenyszámok:
férfiak:
Betlehem Dávid, Holló Balázs, Kós Hubert, Kovács Benedek, Márton Richárd, Mészáros Dániel (BVSC), Mészáros Dániel (FTC), Milák Kristóf, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Szabó Szebasztián, Székely Áron, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid
nők:
Ábrahám Lilla Minna, Burián Katalin, Fábián Bettina, Flück Nóra, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Komoróczy Lora Fanni, Mihályvári-Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Sebestyén Dalma, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter

nyíltvízi versenyszámok:
férfiak:
Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf, Kovács-Seres Hunor (tartalék)
nők:
Fábián Bettina, Olasz Anna, Szimcsák Míra (tartalék)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.