Erőszak

Megölte 15 éves német ellenfelét egy 16 éves francia focista

Szerdán a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt az a 15 éves berlini labdarúgó, akit egy másik tinédzser futballista ütött meg egy hétvégi frankfurti utánpótlástornán.

2023.06.01 14:52ma.hu

Borzalmas esetről számoltak be a német és francia lapok: a pünkösdi tornán történt eset során a JFC Berlin 15 éves labdarúgója és a francia FC Metz akadémiai csapatának egyik 16 éves játékosa a két csapat mérkőzésének lefújása után összetűzésbe került.

A sajtóhírek szerint a metzi akadémista előbb ököllel kétszer nagy erővel arcon, majd mellkason és gyomron vágta a németet, aki ekkor még ki tudott szabadulni és menekülni kezdett, de a másik utánafutott, és nagy erővel háton ütötte, aki elesett, elvesztette az eszméletét – támadója pedig segítségnyújtás nélkül otthagyta.

Bár gyorsan kórházba szállították a berlini fiatalt, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy nem sikerült megmenteni az életét; szerda este csapata bejelentette a halálát.

Mindkét klubot sokkolták a történtek. A Metz – amelynek a francia élvonalba jutásért harcoló felnőttcsapatát Bölöni László edzi – a részvétnyilvánítás mellett jelezte, hogy a helyszínen tartózkodó alkalmazottaik, játékosaik, illetve azok szülei mindenben a német hatóságok rendelkezésére állnak az ügy kivizsgálása érdekében - írta a nemzetisport.hu.

A 444.hu szerint a letartóztatásról döntő meghallgatásán a gyanúsított tagadta, hogy szándékosan akart volna sérülést okozni. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint azt vallotta, hogy nagy volt a zűrzavar, és nem is emlékszik arra, hogy megütötte volt a másikat. A 16 éves focista egyelőre rendőrségi őrizetben marad. A helyi ügyészség szóvivője szerint egyelőre az sem világos, hogy mi okozta a meccs utáni feszültséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.