Sport

Evezős Eb - Több balszerencsés tényező befolyásolta a magyar csapat szereplését

Az olimpia programjában nem szereplő szám vasárnapi B döntője előtt megérkezett az új alkatrész, és Galambos saját hajójában az utolsó futamban csaknem tíz másodpercet vert a mezőnyre.

2023.05.29 17:10MTI

Galambos Péter hajóproblémája, Pétervári-Molnár Bendegúz betegsége és Bertus Kitti kisebb deréksérülése kedvezőtlenül befolyásolta a magyar csapat szereplését a vasárnap véget ért bledi evezős Európa-bajnokságon.

Lőrincz Attila szövetségi kapitány az Eb előtt Galambos Péter formáját emelte ki, elmondása szerint évek óta nem volt ennyire kiegyensúlyozott a teljesítménye. A szakvezető a versenyt követően az MTI-nek megerősítette, hogy a könnyűsúlyú egypár kétszeres Európa-bajnokának - valószínűleg a szállítás közben - elrepedt a hajója villája, amitől instabillá vált az előfutamban, majd a reményfutamban kölcsönhajóval versenyzett, de nem tudta felvenni a küzdelmet az A döntős helyekért. Az olimpia programjában nem szereplő szám vasárnapi B döntője előtt megérkezett az új alkatrész, és Galambos saját hajójában az utolsó futamban csaknem tíz másodpercet vert a mezőnyre.

A kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz ideje az előfutamban még elmaradt a tőle elvárt eredménytől, a reményfutamban azonban a kapitány szerint beállította egyéni legjobbját (6:50.55 perc), amellyel 18 másodpercet javított előző napi teljesítményén. A harmincéves sportoló szombaton már gyengének érezte magát, de még rajthoz állt a középfutamban, majd estére belázasodott, és vasárnap már nem is tudta vállalni a B döntőt. A kapitány megjegyezte, hogy a lengyel csapatból is többen lebetegedtek a verseny végére.

Bertus Kitti hasonlóan hullámzó versenyt tudhat maga mögött, mivel Pétervári-Molnárhoz hasonlóan a reményfutamban 17 másodpercet faragott időeredményén, ám a balszerencse őt sem kerülte el, derékfájdalmai miatt a középfutamban gyengébben teljesített, vasárnapra azonban javult az állapota.

A nehézségekkel megküzdő magyar csapat így egy hetedik, három 12., egy 14., és egy 17. hellyel zárta a szlovéniai kontinensviadalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.