Mount Everest

Meghalt egy hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsán

A férfi az idei hegymászószezon első halottja.

2023.05.02 10:12MTI

Meghalt egy amerikai hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsának számító Everesten, a 69 éves alpinista halálát az expedícióját szervező cég jelentette be kedden.

A férfi - aki az idei hegymászószezon első halottja - hétfőn, váratlanul halt meg a mintegy 6400 méterrel a tengerszint felett található alaptáborban, a holttestét egyelőre nem vitték le - tájékoztatott a Beyul Adventure cég részéről Paszang Csering Serpa.

Az április közepétől május végéig tartó tavaszi idény kezdetén már három serpa eltűnését is jelentették helyi hatóságok; a hegyivezetőknek, akik a hegymászók felszerelésével keltek útra, az alaptábor és az első magaslati tábor között veszett nyoma.

A mostani hegymászószezonra április közepéig 197-en váltottak ki engedélyt a nepáli turisztikai minisztériumtól fejenként 11 ezer dollárért. A Kathmandu Post helyi lap szerint ez a szám még jóval magasabb is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.