Marian Cozmának ajánlották...

Bravúros győzelem! - 28-26-ra nyert az MKB Veszprém az Ademar León ellen

Marian Cozma meggyilkolása utáni első mérkőzésén 28-26-ra nyert az MKB Veszprém a vendég spanyol Ademar León ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi nyitófordulójában.

2009.02.15 18:40MTI - Fotó: MTI

Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 1. forduló:

MKB Veszprém - Ademar León (spanyol) 28-26 (14-13)

Méltóságteljes megemlékezés után következett a mérkőzés, amelyen a Veszprémnek mindenképpen fontos volt győznie ahhoz, hogy maradjon esélye a negyeddöntőbe kerüléshez.

A magyar csapat a középdöntőbe két pontot hozott, de úgy, hogy az összevetésben rosszabbul állt, mint a német Flensburg-Handewitt, ráadásul vasárnapi ellenfele, a León egy-egy győzelemmel és döntetlennel, azaz három ponttal érkezett ebbe a szakaszba.

Eleinte felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott élni emberelőnyével. A barátság nem tartott sokáig, a 11. percben Peric kapus és a büntetőterületre berepülő Sarmiento kis híján ölre ment ütközésük után.

Eklemovics remekül irányított, emellett nagy gólokat lőtt, a védőfal pedig jól sáncolt, így a 20. percben 11-7-re vezettek a hazaiak.

Ekkor jöttek a szokásos cserék, a spanyoloknál pedig időkérés következett az akadozó támadásvezetés miatt. Aztán a veszprémi játékmester külön őrzőt kapott, ennek nyomán megtorpant a vendéglátó együttest, Mocsai Lajos vezetőedző időkéréssel próbálta javítani a helyzeten.

Az Ademar sorozatban négy gólt szerzett, ezzel a szünetre egygólosra csökken a veszprémi előny.

A fordulás után jött az egyenlítés is, majd Ilyés kiállításakor a fordítás (39. perc: 17-18). Gödörben volt a magyar bajnok, ám még így is sportszerű maradt.

Az egyik lövés után nem tudták a cseh bírók, hogy kiről ment ki a labda, de Peric jelezte: róla pattant oldalra, így támadhat a León. Perez újra lendületet adott a többieknek, aztán jött az elmaradhatatlan hát mögött dobott Gál-gól és a légtérbe fújt puszi.

A kiállított Bicanic még egy nézővel is összeveszett, majd követte őt Carou. A kettős emberelőnyben 23-20-ra módosult az állás. A vendégek kapusa miatt nem lehetett megnyugodni, látványosan védett, így a hajrá is izgalmasan alakult.

Az 57. percben, 27-24-nél időt kért az Ademar, ám csak szorossá tudta tenni a csatát, a pontszerzés nem sikerült neki. A lefújás után Cozma nevét skandálta a hatezres publikum, melyet valamennyi pályára lépő - könnyeivel küszködő - játékos megtapsolt.

A nagy kivetítőre az elhunyt arcképét vetítették, a csarnokban lévők egy trombitás közreműködésével elénekelték a magyar himnuszt. Ezt követően a kézilabdások körbementek, és pacsiztak az első sorokban lévő nézőkkel. Mocsai Lajos minden játékosának megköszönte a teljesítményét.

"Most megtudtuk, hogy ezek a játékosok igazi hősök. Társuk elvesztése után volt tartásuk, így felülmúltuk a Leónt. A mai győzelmet Mariannak ajánljuk" - fogalmazott a mester. A Veszprém jövő vasárnap Montpellier-ben lép pályára. A kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A csoport másik mérkőzésén a francia Montpellier nyert a Flensburg ellen, így - a hozott eredményeket is figyelembe véve - a Veszprém ugrott az élre.

Eredmény:

Montpellier (francia) - Flensburg-Handewitt (német) 31-25 (13-9)

Az állás: 1. MKB Veszprém 4 pont, 2. Montpellier 3 (86-84), 3. Ademar León 3 (85-83), 4. Flensburg-Handewitt 2

I. csoport: HSV Hamburg (német) - Portland San Antonio (spanyol) 34-23 (14-13) FC Köbenhavn (dán)-Medvegyi Csehov (orosz) 33-37 (19-18)

Az állás:

1. Hamburg 6 pont, 2. Csehov 4, 3. Portland San Antonio 2, 4. Köbenhavn 0

II. csoport: HC Zagreb (horvát)-Chambéry Savoie (francia) 30-32 (17-15) Celje (szlovén) - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-34 (14-16)

Az állás:

1. Chambéry 6 pont, 2. Rhein-Neckar 4, 3. Zagreb 2, 4. Celje 0

IV. csoport: FC Barcelona (spanyol)-Ciudad Real (spanyol) 28-31 (13-13) GOG Svendborg (dán) - THW Kiel (német) 31-43 (13-19)

Az állás: 1. Ciudad Real 6 pont (102-78), 2. Kiel 6 (107-84), 3. Barcelona 0 (81-95), 4. GOG 0 (81-114)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.