Nyilatkozatok

Európa Liga - Holland, montenegrói és szerb ellenfeleket kaptak a magyarok

A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles, a Debreceni VSC a montenegrói Sutjeska Niksic, míg az MTK Budapest a szerb Vojvodina csapatát kapta ellenfélül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

2015.06.22 18:05MTI

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában hétfőn rendezett sorsoláson eldőlt az is, hogy a kupagyőztes zöld-fehérek idegenben, míg a bajnoki bronzérmes kék-fehérek és a bajnoki negyedik hajdúságiak hazai pályán kezdenek.

Az első mérkőzéseket jövő csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az UEFA tíz csoportra osztotta a csapatokat. A magyarok közül egyedül a Debrecen várta kiemeltként a sorsolást és végül a montenegrói bajnokságban ezüstérmes Sutjeska Niksic lett az ellenfele, de kaphatott volna máltai, litván, észt és kazah gárdát is.

"Az biztos, hogy jó csapat, az elmúlt három évben produkált eredményei is ezt igazolják, hiszen nem sok hiányzott ahhoz, hogy most nyáron zsinórban harmadik bajnoki címét hódítsa el" - idézte a hajdúsági klub honlapja Kondás Elemér vezetőedzőt, aki hozzátette, egyelőre csak ezzel a párharccal foglalkozik, és első, Debrecenben sorra kerülő találkozón szeretnének olyan eredményt elérni, hogy jó esélye legyen az együttesnek a továbbjutásra a visszavágón.

A Ferencvárosnak svéd, azeri, izlandi, feröeri és holland csapatok közül sorsolták az élvonalból idén kiesett Go Ahead Eagles együttesét, amely az UEFA fair play-listája alapján jutott indulási joghoz.

Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője szerint nem számít, hogy riválisuk kiesett az első osztályból, ugyanis a holland egy erős bajnokság. A klub honlapjának nyilatkozó tréner szerint nehezebb dolga lesz az együttesnek, mint egy évvel ezelőtt a máltai Sliema Wanderers ellen.

"Annak azért örülünk, hogy nem kell sokat utaznunk. Remélem, élvezni fogjuk a meccset. A nyári felkészülési időszak teljesen más, mint a téli. A válogatott játékosaink csak most jönnek vissza, kisebb sérültjeink is vannak, de nincs olyan sok időnk csapatot építeni, mint télen. Az persze fontos, hogy ezúttal nem kell olyan sok játékost beépíteni a kezdőbe, mint a tavalyi EL-szereplésnél. Folyamatosan koncentrálnunk kell a felkészülés ideje alatt, és akkor készen állunk majd a párharcra" - mondta a német szakember.

Az MTK svéd, dán, ír, északír riválissal is szembe kerülhetett volna, végül a szerb bajnokságban negyedik Vojvodina jutott neki.

A második forduló kora délutáni sorsolásán kiderült az is, hogy továbbjutás esetén mely csapatok lesznek a magyarok következő ellenfelei. A Ferencváros a máltai Balzan és a bosnyák Zeljeznicar párharcának győztesével találkozhat, az MTK ellenfele a lett Spartaks Jurmala és a montenegrói Buducnost Podgorica párharcának továbbjutója lehet, míg a Debrecen a lett Skonto Riga vagy az ír St. Patrick's Athletic csapatával csaphat össze. A két fővárosi gárda otthon, a Debrecen idegenben játszaná az első találkozót a második körben.

A magyar együtteseknek négy párharcot kell nyerniük a főtáblára jutáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.