Messi ismét messiás volt

Ötöt hintett a Barca Bilbaóban - nézze meg a gólokat!

A Barcelona 5-2-re győzött az Athletic Bilbao vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, így egy pontra megközelítette a szombaton kikapó Real Madridot.

2015.02.09 07:47ma.hu
Forrás: youtube.com

Az első negyedóra végén egy szerencsés góllal került előnybe a Barca, Messi szabadrúgása a sorfal egyik tagján megpattant, így Iraizoz hiába vetődött vissza, már nem tudott védeni.

A gólt két óriási bravúr követte, előbb Claudio Bravo tartotta meg a vezetést a katalánok számára, amikor Aduriz közeli lövését valahogy kifogta, majd a túloldalon egy tökéletes támadás végén Suárez fejelt, de Iraizoz kiszedte a léc alól a labdát.

A 26. percben aztán már az uruguayi csatár nyerte a párharcot, Messi lekészítése után 17 méterről vágta be a labdát. A Barca nem állt le, és újabb gólt szerezhetett volna, de Xavi nagy szólója után Neymar térddel a kapufára tette a labdát.

A második félidő elején felcsillant a remény a Bilbao számára, amikor a Cladio Bravóról kipattanó labdát Mikel Rico közelről bepofozta, de a Barca gyoran lehűtötte a kedélyeket, Suárez beadása után Messi rosszul találta el a labdát, a kapu előtt álló De Marcos testéről azonban bepattant a labda.

Neymar sem akart lemaradni a többiektől, egy kontra végén lőtte ki a bal alsót, és bár Aduriz erre még válaszolt, az utolsó szó a Barcáé volt, Messi zseniális ütempassza után Busquets rúgatott gólt Pedróval. A vége így 5-2 lett, a Barca pedig ott liheg a Real nyakán, amelynek már csak egy pont az előnye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.