Darnyi Tamás pert indít

Teherautó gázolta el Floridában a magyar úszólegendát

Teherautó gázolta el Amerikában a négyszeres olimpiai bajnok magyar úszót, Darnyi Tamást (47). A Floridában élő, több tucat rekordot felállító sportoló pert indít.

2014.05.08 10:16ma.hu

Darnyi a baleset előtt feleségét akarta meglepni, ám a készülődés kishíján tragédiához vezetett. Az olimpiai bajnok a Delray Beachen indult el biciklivel, hogy keressen egy árust, ahol virágot vehet. Ekkor ütközött neki a kocsi, amelyik fellökte a sportolót.

A Blikk úgy tudja, a vétkes sofőr azonnal gázt adott, és elhajtott a helyszínről, magára hagyva a földön fekvő Darnyit. Később, pár perc elteltével azonban az autós meggondolhatta magát, mert visszatért, hogy segítsen Tamásnak. Az Amerikában jelenleg edzőként dolgozó Darnyinak a kulcscsontja törött el.

– Tamás még mindig a baleset hatása alatt van, a történtek nagyon megrázták. Azon van, hogy mihamarabb elfelejtse az egész esetet, azt szeretné, ha az élete visszatérhetne a régi kerékvágásba – mondta az olimpikon ügyvédje, Rónai Péter, aki Darnyit képviseli majd a bíróságon a baleset okozójával szemben.

– Mindent megteszünk Tamásért, akár úgy is, ha ehhez fel kell rúgnunk néhány szabályt. A teherautónak egyébként hivatalosan nem az azt vezető sofőr, hanem egy cég a tulajdonosa – közölte a jogász, majd hozzátette: ha megnyerik a pert, Darnyi Tamás a kártérítésből származó összeget jótékony célra akarja fordítani.

Darnyi Tamás még tízéves sem volt, amikor 1975-ben már versenyzőként úszott. 1988-ban a szöuli, 1992-ben a barcelonai olimpián is részt vett, mindkétszer bajnok lett 200 és 400 méteres vegyes úszásban. Négy aranyérmével máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpiai bajnok. Négyszer nyert világbajnoki címet is, nyolcszor pedig Európa-bajnok lett. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el.

Több mint ötvenszer nyert magyar bajnoki címet. Darnyi 1994-ben jelentette be visszavonulását, azóta a saját nevével fémjelzett úsz

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.