Nehéz helyzetben a Videoton

Európa Liga: nyeregben a Honvéd

A várakozások alapján mindkét magyar csapat, a Videoton FC, illetve a Budapest Honvéd számára is kötelező a továbbjutás, de vélhetően csak a fővárosi együttesnek lesz könnyű dolga a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

2013.07.10 08:02MTI

A magyar bajnoki bronzérmes Honvéd a múlt heti első találkozón a montenegrói bronzérmes Celik Niksic vendégeként - ugyan a 15. percben hátrányba került, ennek ellenére - rendkívül könnyedén 4-1-re diadalmaskodott a 18 éves Filip Holender vezérletével, aki két gólja mellett két gólpasszt is adott. 

Marco Rossi együttesének így nincs mitől tartania a hazai visszavágón, hiszen "fél lábbal" már a következő körben érezheti magát, ahol szinte biztos, hogy a Vojvodina vár rá, ugyanis a szerb gárda - a Honvédhoz hasonlóan - idegenben szerzett háromgólos előnyt a máltai Hibernians gárdájával szemben. 

A Videoton múlt csütörtökön kínkeserves küzdelemben nyert 2-1-re otthon a szintén montenegrói Mladost Podgorica ellen, amely bajnoki hatodikként csak a két előtte végzett csapat licencproblémája miatt indulhatott az EL-selejtezőben. José Gomes együttesének mindenképpen jobb játékot kell mutatnia az idegenbeli visszavágón a továbbjutás érdekében. A székesfehérvári alakulat siker esetén a szlovák Senicával találkozik majd.
 
Mindkét magyar csapat találkozóját élőben sugározza az M1, a Videoton 17.30 órától, a Honvéd pedig 20.30 órától lép pályára. Az Európa Ligában érdekelt harmadik magyar csapat, a kupagyőztes Debrecen a második körben kapcsolódik be, s ott a norvég Strömsgodset lesz az ellenfele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.