Peking 2008: Csaknem kész a "Madárfészek"

Nicolas Sarkozy már helyet is foglalt

Befejezéshez közeledik a "Madárfészek" néven emlegetett pekingi Nemzeti Olimpiai Stadion építése.

2008.01.04 13:55MOB

Az acélszerkezetével külsőleg valóban valami óriási madárfészekre emlékeztető 91.000 nézőt befogadó stadion a nemzetközi szakértők és a sportkedvelők körében egyaránt már a megnyitás előtt osztatlan sikert arat. Az amerikai Time magazin a 2007-es év tíz építészeti csodájának egyikeként méltatta.

Nicolas Sarkozy francia elnök november végi pekingi látogatása során kijelentette: Remélem, lefoglalnak majd egy helyet nekem is, mert feltétlenül ott akarok lenni az ünnepélyes megnyitón". A stadiont március végén, április elején adják át. Az avatóversenyt az április 18-án sorra kerülő IAAF gyalogló Világkupa-döntő jelenti, majd május 22. és 25 között atlétikai tesztversenyt rendeznek, amelynek műsorán 42 szám szerepel.

A stadion egyik különlegességének igérkezik a "Hírességek sétánya", ahol a legkiválóbb kínai és külföldi bajnokok és edzők kézlenyomatait helyezik el emlékezve az olimpiai mozgalomban való részvételükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.