Bajnokok Ligája

A bíróra panaszkodik a Celtic- és a PSG-edző

Az odahaza a Juventustól 3-0-s vereséget szenvedett Celtic Glasgow, illetve a Valenciában kedden 2-1-es győzelmet aratott Paris Saint-Germain edzője is panaszkodott a játékvezető ténykedése miatt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzései után.

2013.02.13 13:49MTI

"Gyenge napot fogott ki a spanyol bíró, gyakran kedvezett a Juventusnak, finoman szólva csalódott vagyok. Nem rögbit játszunk, márpedig a folyamatos lökdösődésben két tizenegyest nem kaptunk meg" - kesergett Neil Lennon, a skótok trénere, hozzátéve: nem tudja, Spanyolországban hogy értelmezik a labdarúgás szabályait, de számára teljesen másnak tűnnek, mint amit Nagy-Britanniában alkalmaznak.
   
Az észak-olaszok kispadján ülő Antonio Contét érthetően kevésbé zavarta Alberto Undiano Mallenco működése, ő inkább a 60 ezer néző által teremtett elképesztő hangulatot emelte ki.
   
"Ritkán lehet tapasztalni ilyen pokoli légkört, nem csoda, hogy itt még a Barcelona is kikapott tavaly. A Celtic hazai meccsei egyszerűen félelmetesek."
   
Carlo Ancelotti, a Valenciában győztes PSG olasz edzője azután fakadt ki Paolo Tagliavento tevékenységére, hogy honfitársa a 91. percben kiállította - az egyébként haloványan játszó - sztárcsatárát, Zlatan Ibrahimovicot.
   
"A piros lap nem volt jogos, de ilyen hibák sajnos benne vannak a futballban" - fejtegette Ancelotti. "A hajrában ráadásul gólt is kaptunk, úgyhogy óvatosnak kell lennünk majd a Zlatan nélküli visszavágón."
   
Adil Rami, aki az otthon 2010 szeptembere óta első BL-fiaskóját elszenvedett Valencia szépítő gólját szerezte, ugyanakkor leszögezte:
   
"A PSG-nek Ibra nélkül is lenyűgöző mérlege van a Parc des Princes-ben, nem szabad azt hinnünk, hogy könnyebb dolgunk lesz."
   
Az elmúlt négy évben katari befektetők által 250 millió euróból megerősített párizsiak 1995 után először kerülhetnek be a BL negyeddöntőjébe, ahol már az újonnan igazolt David Beckham is pályára léphet. A 37 éves angol középpályás kedden még a tribünről figyelte csapattársait, szerdán pedig edzésbe állt, és várhatóan jövő vasárnap mutatkozik be a Marseille elleni rangadón.
   
A két BL-meccs visszavágóit március 6-án rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.