EURO-2012

Santos szerint Németország és Spanyolország a favorit

A görög futballválogatott szövetségi kapitánya szerint a német és a spanyol csapatnak van a legnagyobb esélye rá, hogy megnyerje a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságot.

2012.06.23 11:40MTI

Fernando Santos az után beszélt erről, hogy együttesét péntek este 4-2-re legyőzve a német gárda bejutott a legjobb négy közé, a hellének ugyanakkor elbúcsúztak a kontinensviadaltól.

"Ez a két válogatott a favorit, de ezt mondtam már a meccs előtt is. Németország különösen erős, és képes az Európa-bajnoki cím megszerzésére is, mert egészen kiváló játékosai vannak" - jelentette ki a portugál szakember.

Santos önkritikusan elismerte, hogy az ő csapata alárendelt szerepet játszott a negyeddöntős összecsapáson: "Alig volt nálunk a labda, és gólszerzési lehetőségünk is alig akadt. Szinte egyfolytában védekeztünk, de nem bírtuk ki a nyomást, megérdemelten nyertek a németek. A mi csapatunknak is kijár azonban az elismerés."

Érthető elégedettséggel nyilatkozott a Nationalelf szakvezetője, Joachim Löw: "Az elején majd' szétvetett a düh, annyi ziccert elpuskáztunk, de aztán rendbe jöttek a dolgok. Büszke vagyok a játékosaimra, és bár a négy gólunk mellett eltékozoltunk számos további lehetőséget, nem kérdés, hogy rászolgáltunk a győzelemre. A görögök egyetlen támadást vezettek, mégis két gólt szereztek" - mondta a német szövetségi kapitány, utóbbi megjegyzésével arra célozva, hogy a második hellén találat 1-4-nél, tizenegyesből született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.