Pique lemarhat az el clasicóról

A Barca-védő esetét vizsgálja a spanyol szövetség

Gerard Pique a Rayo Vallecano elleni bajnoki mérkőzésen megkapta szezonbeli ötödik sárga lapját, ami automatikusan egymeccses eltiltással jár.

2011.12.01 17:40ma.hu

Könnyen elképzelhető azonban, hogy a Barcelona védőjének nem egy, hanem két meccset kell majd kihagynia. Ez azt jelenti, hogy nem csak a most hétvégén, de az azt követő, Real Madrid elleni bajnoki rangadón sem léphet pályára. Szombaton a Barcelona a Levantét fogadja, a sportfogadási ajánlatok pedig a hazaiak sima győzelmét sejtetik.

A Barcelona kedden, egyoldalú mérkőzésen verte 4-0-ra a Rayot. A találkozó hajrájában Pique a bíróval beszélt valamit, majd az felmutatott neki egy sárga lapot. Az egymeccses eltiltás jár a játékosnak, de a spanyol szövetség mégjobban kivizsgálja az esetet, ugyanis ha valaki szándékosan produkálja ki azt, akár kétmeccses kihagyásra is számíthat Pique.

Amennyiben a szándékosság bebizonyosodik, Pique a Real Madrid ellen sem léphet pályára. Az elmúlt években több hasonló eset is történt, tavaly például éppen a Real játékosai játszottak a sárga lapra és az azzal járó automatikus eltiltásra – igaz, az Bajnokok Ligája-mérkőzésen történt.

A katalánokhoz kapcsolódó hír, hogy David Villa a nyilvánosság előtt elmondta, nem kívánja elhagyni a Barcelonát. A legfrissebb Premier League-hírekben arról lehet olvasni, hogy a Liverpool érdeklődik a spanyol támadó iránt, de Villa a pletykák ellenére remekül érzi magát a csapatban, nézeteltérése pedig a klub egyetlen játékosával, edzőjével vagy alkalmazottjával sincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.