Olimpia 2024

Többmilliárd kibertámadás érheti a párizsi olimpiai játékokat

Nyolcszor-tízszer több, mint ahánnyal a 2021-es tokiói játékok szervezőinek szembe kellett nézniük.

2023.04.25 22:30MTI

Akár többmilliárd kibertámadás is érheti a jövő évi párizsi olimpiát, ez nyolcszor-tízszer több, mint ahánnyal a 2021-es tokiói játékok szervezőinek szembe kellett nézniük - vélekedett Bruno Marie-Rose, a 2024-es olimpia technológiai igazgatója.

"Az olimpia a világ egyik legtámadottabb eseménye. A technológiai igazgató legszörnyűbb rémálma" - mondta az 57 esztendős, mérnök végzettségű Marie-Rose, aki az 1988-as szöuli játékokon a 4x100-as futóváltóval bronzérmes volt. Marie-Rose a párizsi olimpia teszt- és integrációs központjának madridi felavatásán beszélt erről.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott, és 2021-ben megrendezett tokiói játékokat 450 millió kibertámadás érte, ami nyolcszorosa volt 2016-os riói olimpiát érőknek - tette hozzá Christophe Thivet, a spanyol fővárosban kialakított információs központ létrehozásáért felelős francia cég egyik igazgatója. A támadásokon felül 4,4 milliárd fenyegetés is érte a tokiói játékokat, vagyis másodpercenként 800.

"De ezeknek semmilyen hatásuk nem volt a játékokra. Minden fenyegetést blokkolni tudtunk még a behatolás előtt" - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.