Rio 2016

Újra a labdarúgásé a Maracana

A megnyitóünnepség után újra a figyelem középpontjába kerül a Maracana Stadion a riói olimpián, ugyanis keddtől a labdarúgótorna mérkőzéseinek ad otthont.

2016.08.16 19:30MTI

Az 1950-es futball-világbajnokságra épült létesítményben nagy munka kezdődött az ötkarikás játékok augusztus 5-i megnyitója után: múlt hét hétfő és péntek között a küzdőtérre 640 darab 12 méter hosszú és 1,2 méter széles gyepszőnyegdarabot raktak le, amelyeket a Riótól 85 kilométerre fekvő Saquarema megyéből szállítottak oda. Az olimpia honlapja szerint a munkálatokat éjjel végezték, hogy a legoptimálisabb hőmérsékleten tudják leteríteni az új borítást.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének helyszíne így készen áll arra, hogy újra futballmérkőzéseknek adjon otthont. Kedden, helyi idő szerint koradélután a brazil és a svéd női válogatott, míg szerdán a brazil és a hondurasi férfi csapat csap össze a döntőbe jutásért. Pénteken a nők, szombaton a férfiak fináléját is a Maracanában rendezik, vasárnap pedig a záróünnepség helyszíne lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.