Megvan a nyolcadik

Phelps: történelem - és a verhetetlenség titka

A győztes staféta pillangón úszott tagja, Michael Phelps így nyolcadik pekingi aranyérmét szerezte, amellyel megdöntötte honfitársának, a legendás Mark Spitznek 1972-es, müncheni hételsőséges rekordját.

2008.08.17 07:13MTI

Az Egyesült Államok válogatottja 3:29.34 perccel világcsúcsot úszott a férfi 4x100-as vegyesváltóban a pekingi olimpián. A régi, 3:30.68-as rekordot is amerikai együttes tartotta 2004. augusztus 21-e óta. 

A győztes staféta pillangón úszott tagja, Michael Phelps így nyolcadik pekingi aranyérmét szerezte, amellyel megdöntötte honfitársának, a legendás Mark Spitznek 1972-es, müncheni hételsőséges rekordját. Phelps immár 14-szeres olimpiai bajnok, ami szintén csúcs a maga nemében.

Michael Phelps tökéletes teljesítményének titka - részben - egy rapszámban keresendő. A 14 aranyával minden idők legeredményesebb olimpikonjává előlépett úszósztár minden rajt előtt Lil Wayne rapper I,m Me (Én vagyok én) című számát hallgatja. 

A China Daily című lap szerint Phelps különösen a következő magasröptű sorokból merít megfelelő inspirációt soron következő versenyéhez: "Én vagyok én, ki vagy te? Te nem vagy én, te nem vagy én, tudom, hogy ez nem fair, de nem érdekel." 

A sikeres ráhangolódás Pekingben nyolc aranyat és hét világcsúcsot eredményezett. És ezen keresztül jelentős ingyenreklámot Lil Wayne-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.