A sáv jogtalan használóira pénzbüntetést rónak ki

Peking 2008: 300 kilométeres az olimpiai sáv

A kínai fővárosban követik a korábbi olimpiák jól bevált gyakorlatát és olimpiai sávokat jelölnek ki a közlekedés meggyorsítására.

2008.07.05 11:42MOB

Az úgynevezett olimpiai sávok kijelölése megkezdődött, s e sávokat július 20. és szeptember 20. között, az olimpiai játékok, és a paralimpia idején kizárólag a megkülönböztetett jelzéssel, engedéllyel ellátott olimpiai gépkocsik és autóbuszok használhatják. 

A pekingi olimpiai sávot a főútvonalakon, a versenyszínhelyekhez vezető utakon, utcákon jelölték ki, így a Changon Avenu-n, a Tienanmen téren, a második, negyedik és az ötödik körgyűrűn. Az olimpiai sávok hossza csaknem 300 kilométer, pontosan 285.7 km. A sávok igénybevételét természetesen szigorúan ellenőrzik, s a jogtalanul használókra - akárcsak Athénben - magas pénzbüntetést rónak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.