Modern kontyok régi mintára

Képek: Hitchock-hősök, punk-os változatban

Leginkább a hatvanas évekből, valamint a Hitchock-filmekből ismertek a magasra tornyozott kontyok, melyekbe egy brit hajszobrász most új életet lehelt...

Hajdivat: nagyanyáink stílusa, 2011-es trendekkel képgaléria

2011.05.31 11:45ma.hu

A régen oly divatos, magasra emelt kontyok - valóságos műalkotások - ma is könnyedén elkészíthetők, és viselhetők is, némi változtatással.

Képekért katt ide! - Fotó: marieclaire.com

Eugene Souleiman hajstylist és segítőtársa, Josh Wood hajszín-szakértő üdítő hajstílust alkotott a Hitchock-filmek hősnőinek frizuráját ötvözve a ma divatos melír csíkokkal, vágással.

Az egyszerű hajszínbe vöröses, lilás, szőkés árnyalatok kerülnek, majd az egészet tupírozzák és felrakják. A kiengedett, magasra tupírozott frizura Tippi Hedren-re emlékeztet bennünket, ebben a stílusban azonban mindig van játékosság - véli Josh Wood.

Ha a sötét hajba kerülnek csak árnyalattal világosabb csíkok, fémesen csillogó hatást kölcsönözhetünk a hátrafogott hajnak.

Az elöl, középen elválasztott haj kicsit más, de bájos keretet ad az arcnak: Souleiman és Wood hajkreációiban nagyanyáink stílusa találkozik a 2011-es trendekkel.

A magasra tornyozott kontyba pedig ugyanúgy kerülhet hajráf, hajdísz, és a hatvanas évek elmaradhatatlan kendője sem hiányozhat - no meg a macskaszemek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.