Megszenvedjük az italozást...

Party utáni túlélő kúra nőknek

Tudvalevő, hogy az italozás másként hat a "gyengébbik nem" képviselőire. Az italok változó idő alatt szívódnak fel a szervezetben.

2011.01.05 18:16impulzus.ro

A hivatalos mérések adatai alapján egy 75 kg-os személy esetében, 1 dl bor: 1 óra 20 perc, 1 korsó sör: 3 óra, 1 feles likőr: 3 óra 20 perc, 1 fél whisky: 3 óra 40 perc, 2 dl pezsgő: 3 óra 12 perc, 1 feles pálinka pedig 3 óra alatt szívódik fel a szervezetben.

Ebből adódóan ne csodálkozzunk azon, hogy a nők is erőteljes másnapossággal ébrednek. Nézzük mit is jelent pontosan a „más"naposság.

A megnevezés erőteljesen sugallja, hogy más állapotban vagyunk, mint a megszokott természetes állapotunkban, vagyis mint amikor józanok vagyunk. Ez tulajdonképpen olyan kellemetlen élettani jelenségek ötvözete, ami a másnaposságot kiváltja.

Ide sorolható az is, hogy az alkohol kimossa a szervezetből az ásványi anyagokat és a vitaminokat, ez pedig csökkenti a vércukorszintet. Ezért a természetes védekező rendszerünk legyengül.

Másodsorban akolfogyasztás után jóval több vizet óhajtunk. Ez azért van, mert az alkohol hatására jóval gyorsabban elpárolog a test folyadékkészlete, ezt követően kiszárad a szem és a száj, valamint megfájdul a fej is, mivel csökken az agy térfogata. Végül megemlíthetjük az alkohol idegrendszerre gyakorolt hatását is.

Saját magunkon is tapasztalhatjuk, hogy az alkohol egy bizonyos fokig lazító és nyugtató hatással rendelkezik.

De a túlzott alkoholfogyasztás után átesünk a ló másik oldalára és bekövetkezik az idegrendszer úgynevezett enyhe sokkja, mivel az idegek felfokozott érzékenységi állapotba kerülnek.

Végül nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a dohányzás, az éjszakai mulatozás és az alkohol ártanak az arcbőrnek.

Megbosszulják magukat, hatásukra a bőr szárazzá, élettelenné és fakóvá válik.

Gyógyír lehet az olyan arckrém, ami E- és A-vitaminokat tartalmaz, a kamillás vagy kámforos kezelés és a naponta elfogyasztott legkevesebb két liter víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.