A parfümipar a hölgyeket célozza meg

A tökillatú nők csábítanak?

A parfümipar mára óriássá nőtte ki magát, és elsősorban a nőkre épít. A hölgyek ugyanis a nap minden szakában szeretnek illatozni, legfőképpen azért, hogy elcsábítsák a férfiakat.

2010.11.29 14:15drinfo.hu

Egy új tanulmány szerint azonban a drága illatszerek helyett jobb lenne, ha minden nőnek tökillata lenne – ez ugyanis az, ami a legcsábítóbb a férfiak számára.

A chicagói Smell and Taste Treatment and Research Foundation munkatársai egy kutatássorozat keretein belül akarták kideríteni, hogy pontosan melyek azok az illatok, amelyek szexuális vágyat ébresztenek egy férfiban. Meglepetésükre a tök aromája volt az, amelyikkel a legtöbbet közülük el lehetett csábítani – írja az ABC News.

Dr. Alan Hirsch elmondta: összesen 24 féle illatanyaggal dolgoztak, amelyeket 31 önkéntes, 18–64 év közötti férfin teszteltek.

A minták közül egyértelműen a tök emelkedett ki, különösen akkor, ha levendula illatával keverték össze.

A tudósok egyelőre nem tudják megmagyarázni, miért éppen az ez az aroma, amellyel a legtöbb férfinak el lehet csavarni a fejét.

Lehetséges magyarázatnak tartják, hogy a tök mint élelmiszer olyan pavlovi reflexet indít be az agyban, amely összefüggésben lehet a szexuális vággyal is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.