Amelie csodálatos parfüme

Audrey Tautou váltja Nicole Kidmant a Chanel arcaként

Audrey Tautou francia filmsztár lesz a Chanel Nr. 5 parfüm új arca, a színésznővel ötperces reklámfilmet is készítettek, amelyet májusban mutatnak be.

2009.04.22 18:35MTI

A filmben Tautou egy titokzatos nőt alakít, akit egy jóképű idegen üldöz az Isztambulba tartó Orient expresszen. A történet Jean-Pierre Jeunet rendező munkája.

A bemutatott parfüm minden idők legtöbbet eladott illata. A legendás divattervezőről játékfilm is készült Franciaországban, ugyancsak Audrey Tautou főszereplésével. A Coco Chanel előtt című, Anne Fontaine által rendezett alkotás azt mutatja be, miként vált Chanel alkalmi kabaréénekesből a női divat forradalmi megújítójává.

Még idén a mozikba kerül egy másik film is Coco Chanelről Mads Mikkelsen és Anna Mouglalis főszereplésével: ez a divatikon Igor Sztravinszkij orosz zeneszerzőhöz fűződő viszonyát állítja a középpontba.

Az 1883-ban született Coco Chanel árvaházban nőtt fel, hírhedt szerelmi kalandok után tette meg első lépését a divat világa felé, amikor megnyitotta kalapüzletét Deauville-ben, a normandiai tengerpart divatos üdülőhelyén. Az 1971-ben elhunyt divatdiktátor könnyű kezelhetőséget és egyszerűséget vitt az első világháború előtti bonyolult női öltözködési stílusba, az 1926-ban megtervezett és bemutatott kis fekete koktélruhával pedig a divat mai napig örök darabját alkotta meg.

Személyisége legalább ugyanannyira fontos szerepet játszott a Chanel név ikonikussá válásában, mint tehetsége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.