A közösségi oldalak pozitív hatása a vizsgákra?

Twitterezz, és ötöst kapsz?

Amerikai tudósok szerint a közösségi oldalak használata befolyásolja az iskolai teljesítményt. Ugyanis a Twitter-t használó diákok jobban szerepelnek a vizsgákon.

2010.11.22 17:00medipress.hu

A Dél-Dakotai Egyetem munkatársai megvizsgálták az elsőéves főiskolások tanulási aktivitását. A vizsgálatba bevont 125 hallgató közül 70 rendszeresen látogatta a Twitter oldalait.

Ezeknél a diákoknál jelentősen nagyobb volt a tanulási kedv, mint azoknál, akik nem használták a közösségi portált.

Az internet segítségével a diákok nem csak egymást segítették a tanulásban, de lehetőségük is nyílt arra, hogy tanáraikkal tudományos vitákat folytathassanak, ezáltal létrehozva egy virtuális tanulóközösséget.

Az így tanuló hallgatók a félév végi számonkéréseken is jobban teljesítettek. A tanulmány egyik szerzője Greg Heiberger szerint az internet világa egy új színteret hoz létre az oktatás számára.

Így lehetővé válik, hogy tudásunkat otthon, a karosszékben ülve gyarapítsuk, ezáltal biztosítva nagyobb kedvet a tanuláshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.