Miért is tesznek nemi szervükbe testékszert?

Intim-piercing: veszélyek és előnyök

A legtöbb intimpírszinggel rendelkező férfi nem illik bele a motorosokról, drogosokról, alternatív figurákról alkotott sztereotípiákba, állítják a kutatók.

2010.11.03 15:00medipress.hu

A felmérésre válaszolók nagy része meglepő módon középkorú, átlagos életet élő házas férfi, derült ki a Texas Tech Egyetem kutatóinak online tanulmányából.

Miért is tesznek nemi szervükbe testékszert az emberek?

Az okok között szerepelt a megnövekedett szexuális élvezet, a lázadás és a kockázatos cselekedetek vágya.

Különféle komplikációkat is megneveztek a beavatkozással kapcsolatban: többüknél fellépett fertőzés vagy vérzés. Negyedrészük arról számolt be, hogy már csak ülve tudnak vizelni, mert a piercing miatt a vizelet mindenfelé spriccel.

Másoknál az erekció kényelmetlenül hosszúra nyúlik, aktust követően vérzik, elgennyesedik, vagy az ékszer egyszerűen a partner hüvelyében marad.

Mivel az orvosok egyre gyakrabban találkoznak a piercing-ek miatt felmerülő egészségügyi problémákkal, de nincs igazán szakirodalma ennek a területnek, a Texas Tech szociológusa, Alden Roberts urológus munkatársaival együtt felmérést készítettek egy testékszer-mester segítségével, melyet több piercing-es weboldalon is közzétettek.

A British Journal of Medical Practitioners című folyóiratból kiderül, hogy 42 államból és 26 országból összesen 445 férfi vett részt a felmérésben. Az átlagos válaszoló 31 éves, fehér, heteroszexuális, főiskolát végzett férfi volt.

Néhány adat a felmérésből:

* 89 százalék kaukázusinak vallotta magát;
* 41 százalékuk házasságban, további 20 százalékuk tartós kapcsolatban él; * 56 százalékuk saját bevallása szerint évi 45.000 dollárnál (kb. 10 millió forint);
* 28 százalékuk erősen vallásos;
* 82 százalékuk heteroszexuális;
* 87 százalékuk azt állítja, hogy nem él kábítószerekkel;
* 74 százalékuk főiskolát végzett, 20 százalékuk pedig egyetemi diplomával vagy doktori végzettséggel rendelkezik.

Sok válaszoló mondta el, hogy a beavatkozás előtt a piercing-et behelyező szakembertől kértek tanácsot, vagy az interneten tájékozódtak.

Mint minden hasonló kutatásnál, itt is figyelembe kell venni, hogy kik válaszoltak a kérdőívre.

A szerzők is megjegyezték, hogy a válaszok nem feltétlenül tükrözi a teljes valóságot, mert nagy valószínűséggel csak azok töltötték ki, akik vagy nagyon ellenzik a testékszereket, vagy nagyon mellette vannak.

Tény, hogy leginkább a középkorú fehér férfiak hajlamosak kitölteni az ilyen felmérőlapokat, a piercing-et viselők nagy százaléka pedig valóban abba a szubkultúrába tartozik, melyről az előítéletek kialakultak.

Talán hatékonyabb lenne egyszerűen beülni egy ilyen stúdióba, és figyelni, hogy ki tér be ügyfélként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.