Nem para a piercing

Tetszetős ékszerek a testen

Itt a nyár, és egyre kevesebb ruha fedi a testünk. Sok embernél pedig nem csak a formás has villan ki, hanem egy csillogó ékszer is.

2010.07.09 09:15napidoktor.hu

Ennek az évek óta tomboló őrületnek már rengeteg követője van, nemtől és korosztálytól függetlenül. Bár korábban az extravagáns viselet és életstílus elengedhetetlen kelléke volt, napjainkban a bevett ékszerfajták egyikévé vált. 

Tévedés, ha azt gondoljuk ez az őrület is a modern világ találmánya, ugyanis Egyiptomban a királynők kiváltsága volt a köldökékszer, az ókori Rómában pedig a férfiasság jelképének tekintették a mellbimbón átszúrt karikát. 

Szemezz az ékszemmel! 

Mára a test bármely pontja díszíthető vele. Sőt egyre több irányzat jelenik meg. A legújabb őrület a szemhártya alá ültethető ún. ékszem vagy JewelEye, mely Hollandiában látott napvilágot. 

Az egyedülállónak számító eljárást eddig mindössze hét ember vette igénybe, annak ellenére, hogy nem kevesebb, mint negyed óra elegendő a dísz felhelyezésére és nem is kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni.

Mivel minden ékszer behelyezésével egy új tárgy kerül a testünkbe fontos végiggondolni, hogy hol és milyen anyagot szúratunk keresztül magunkon. 

Válogathatunk a titánium ötvözetből készült, az orvosi fém, vagy a szilikon piercingek közül. Utóbbi kifejezetten ajánlott, ha intim ékszert szeretnénk csináltatni, ilyen területen ugyanis előnyt jelent rugalmas anyaga. 

Mivel a szalonoknak számos előírásnak kell megfelelni, bártan válogathatunk, ám az sem árt, ha előtte körbekérdezősködünk az ismerőseink között.

Nem szabad hirtelen elhatározásból dönteni!Divatos, és szép tud lenni egy jól behelyezett piercing, de gondoljuk át, beszéljünk orvosunkkal, keressünk egy biztonságos, tiszta szalont!

Éksebek ellen 

A megfelelő testfelület kiválasztása szintén körültekintést igényel és az esztétikai hatás, illetve a formás idomokon kívül figyelembe kell vennünk az esetleges kockázatokat is. Az ékszer behelyezése után ritka az irritáció, viszont eleinte ápolást igényel. 

Könnyen beakadhat és megrántva hamar begyullad, tehát az öltözködésnél óvatosnak kell lennünk, különösen amíg meg nem szoktuk az új darabot. 

Felszíni sérüléseknél a gyulladáscsökkentő krémek használat általában elegendő, viszont ha huzamosabb ideig nem gyógyul a sebünk, érdemes felkeresni egy szakorvost.

Érzékeny területnek számít a köldök környéke, mivel folyamatosan mozgásban van, megfeszül és gyakran dörzsölődik a bőr. 

Amennyiben nyelvünket szeretnénk ékesíteni, az ékszer behelyezése után oda kell figyelnünk, mit eszünk, iszunk. Kerülni kell a tejtermékek, rostos és színezékeket tartalmazó ételek és italok fogyasztását, illetve az alkoholt. Fontos, hogy a szolárium használatát is mellőzük, amíg be nem gyógyul a piercing területe. 

Ebből kifolyólag nem ajánlatos, ha a nyaralás után szuvenírként egy testékszerrel térünk haza, bár egy átmulatott éjszakát követően könnyű engedni a csábításnak, ám utána meggátolhatja a gondtalan kikapcsolódást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.