Készítsd el otthon

5 lépés a tökéletes francia manikűrhöz

Az igazán ápolt körmök egyik legszebb típusa a francia manikűr, melyet akár otthon is elkészíthetsz öt egyszerű lépésben.

2010.09.16 10:00bellacafe.hu

A francia manikűr nem hiába a nők kedvence az 1920-as évek óta. Természetes, letisztult formája miatt minden ruhához illik, bármilyen alkalomra viselhető, emellett pedig házilag is könnyen és egyszerűen elkészíthető.

Kezedet ápolttá varázsolja, diszkrét és elegáns, ugyanakkor a lehető legpraktikusabb stílus is, hiszen soha nem megy ki a divatból! Egy jó minőségű francia manikűr szett ára mindössze 1000-2000 Ft körül mozog, mely gazdaságosnak mondható, hiszen több mint 20 festés is kihozható belőle.

1. lépés: Készítsd elő a körmeidet

Körömlakklemosóval távolíts el minden korábbi lakkot. Utána használj körömágybőr-eltávolító krémet vagy zselét, mely finoman felpuhítja a körömágyat.

Ezután egy puha, radíros végű szerkezettel told vissza a felesleges, elszáradt körömágybőrt.

2. lépés: Formázás, reszelés

Reszeld oválisra vagy kocka alakúra, amelyik tetszik, de lehetőleg puha, aprószemcsés reszelőt használj.

3. lépés: Alapozás

Vigyél fel egy alapozó réteget minden körmödre, mely lényegében megfelelő alapot nyújt a következő réteg felviteléhez. Hagyd megszáradni.

4. lépés: Fesd fehérre a körömvégeket

Használj sablont, mely abban segít, hogy biztosan egyenes vonalat húzzál. Várd meg türelmesen, amíg a fehér festék megszárad, majd pedig óvatosan távolítsd el a sablont a körmeidről.

5. lépés: Fesd be natúr színű lakkal

Rózsás vagy bézs színű árnyalattal lakkozd ki egyenként a körmeidet, majd pedig hagyd őket megszáradni.

Ha extra csillogásra vágysz, vagy azt szeretnéd, hogy munkád eredménye legalább egy hétig tartson, vigyél fel egy végső átlátszó réteget.

A francia manikűr

A divatszakértők mind máshogy állnak a francia manikűrhöz. Van, aki szerint már idejét múlt és eljárt felette az idő és van, aki szerint ez egy klasszikus stílusa a körmöknek és ezáltal soha nem megy ki a divatból.

Bármit is hisznek a divatguruk, rengeteg nő kér francia manikűrt az egyszerűsége és természetes hatása miatt, mivel a francia manikűr egy olyan tiszta és ápolt megjelenést kölcsönöz a körömnek, ami egyáltalán nem hivalkodó.

Külleme az ápoltság érzetét kelti mindenkiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.