Presser: Kevesebbel is beértem volna

Harmadszor rendezik meg a Magyar Dal Napját

Presser Gábor három évvel ezelőtt a Sziget Fesztiválon szervezte meg először a Magyar Dal Napját. A kezdeményezést siker koronázta, mára mozgalommá vált a rendezvény.

2010.09.06 17:29ma.hu

A Magyar Dal Napjával Presser Gábornak eredetileg az volt a célja, hogy ne felejtsük el a magyar zenéket, ehhez pedig számos támogatót talált, és egymás után csatlakoztak hozzá a hazai zenekarok is: régi, ismert magyar slágereket adtak elő új színezettel. A kezdeményezés a közönség részéről is pozitív fogadtatásra talált, olyannyira, hogy idén már harmadik alkalommal volt igény a különleges program megszervezésére.

A szeptember 12-i rendezvény hivatalos fővárosa Eger, a programok összesen 26 helyszínen láthatók, 16 fővárosi és 10 vidéki városban kerül megrendezésre az összesen 31 koncert.

Presser Gábor a Napi Ásznak elmondta, rendkívül örül a nagy lelkesedésnek, már akkor is boldog lett volna, ha a tavalyi koncertmennyiséget, szám szerint 21-et sikerül megismételni. Ezzel együtt csalódottságát fejezte ki, amiért a rádióadók hiába igyekeznek betartani a médiatörvény követelményeit, szinte kizárólag csak külföldi zenét sugároznak.

A részletes program a Magyar Dal Napja honlapján olvasható, itt nézhetik meg az érdeklődők, hogy melyik fellépővel mikor és hol találkozhatnak. A mozgalomhoz csatlakozó zenekarok között olyan neveket találunk, mint például a Besh-o-Drom, a Váradi Roma Café, a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, Csík Zenekar, Somló Tamás, Quimby – és még sokáig lehetne folytatni a sort.

További hírek a Magyar Dal Napjáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.