Elkelt a rendezőről készült fotó

Pikáns kép - Durva árat adtak a pucér Polanskiért és nejéért

Magas áron, 11 250 dollárért kelt el az a fekete-fehér fotó, amelyen Roman Polanski filmrendező és néhai felesége, a meggyilkolt Sharon Tate látható meztelenül.

Képekben az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanski képgaléria

2009.12.09 13:30MTI

A fotót a Christie's aukciósház bocsátotta árverésre New Yorkban. A helyi idő szerint hétfő este lezajlott árverést megelőzően az érdeklődők kiállításon tekinthették meg a képet.

A zselatinos ezüst felvétel nem sokkal azelőtt készült, hogy a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate-tel végzett Charles Manson szektájának néhány tagja.

Polanski és Tate szóban forgó fotója

Az 1969-es fotót David Bailey készítette. A képen - amelyen csak 1988-ban egy vándorkiállítás kedvéért hívtak elő - filmrendező és színésznő felesége deréktól fölfelé látható.

Tate a profilját mutatja a kamerának, jobb karja Roman Polanski vállán nyugszik, miközben a rendező mindkét karjával átöleli felesége testét. Mindketten a lencsébe néznek.

"Bailey jól nagyon jól ismerte Polanskit, már csak azért is, mert ő maga is foglalkozott filmezéssel"
- közölte a Christie's részéről Philippe Garner.

Roman Polanskit jelenleg svájci nyaralójában tartják házi őrizetben, szeptemberben Zürichben tartóztatták le.

A liliomtiprással vádolt rendező ellen három évtizede körözés van érvényben, amiért megszökött az amerikai igazságszolgáltatás elől.

Elektromos póráz Polanskinak?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.