Varázsoljon gyönyörű mintát a tojásra!

Nem tud tojást festeni? Csak egy kis trükk és máris sikerül!

A jó kézügyességű nőknek is beletelik némi gyakorlásba, mire olyan tojásokat tudnak festeni húsvétra, amik már teljesen vállalható kinézetűek, de mi van a kevésbé ügyesekkel? Íme, a csodamódszer!

2015.04.02 10:00ma.hu

Ön melyik csoportba tartozik: aki könnyedén, lágy mozdulatokkal pöttyinti oda az ecsettel a mintát a tojásra és a végén egy valóságos műalkotást tesz a kosárba a többi gyönyörűség közé, vagy inkább az a fajta, aki a húsvétot elintézi néhány előre csomagolt csokitojással, a mintát rábízva a gyártók fantáziájára? Nos, akármelyik tábort is erősítse, most bemutatunk egy olyan trükköt, ami bár elég régi, mégis sokan nem ismerik, de még a legkevésbé ügyes tojásfestőknek is sikerélményt ad, no meg elismerő pillantásokat a locsolkodóktól.

Fotó: YouTube/Martha Stewart

A módszer végtelenül egyszerű, nem kell hozzá más, mint néhány kidobásra ítélt, itt-ott már kopott, esetleg a foltok miatt hordhatatlanná vált vállkendő vagy a férfiak szekrényéből kipottyanó mintás nyakkendő - természetesen az ő beleegyezésükkel, mielőtt feláldoznánk a legkedveltebb darabját!

Ha megvan a kiválasztott minta, vágjunk a kendőből kb. 8-10 centi oldalú négyzeteket, akkorát, amivel kényelmesen befedhetjük a tojást. Használhatunk főtt tojást, de az ügyesebbek két apró lyuk segítségével ki is fújhatják a belsejét, így csak a megtisztított héját fogjuk megfesteni, a tartalmából pedig készíthetünk akár rántottát, akár mást, amiben nem baj, ha a sárgáját és a fehérjét már nem tudjuk szétválasztani.

Ha mindenütt alaposan beborítottuk a tojást az anyagdarabbal, kössük meg jó szorosan, majd az így kapott csomagot egy fehér szövettel kössük át mégegyszer - ahogy a videón is látható. Ez utóbbira azért van szükség, hogy az egymás mellett fekvő tojások ne vegyék át a szomszéd mintát. Miután az összes tojásból ilyen kis csomagot készítettünk, tegyük bele annyi vízbe, hogy bőven ellepje mindet, számítsunk arra is, hogy a forralás közben a víz mennyisége csökkenni fog - de azért nem kell túlzásba vinni, elég, ha 2-3 ujjnyival feljebb van a víz színe.

Öntsünk a vízhez kb. 3 evőkanál ecetet, ez nagyjából 5-6 deci vízhez elegendő, nagyobb mennyiségnél arányosan növeljük az ecetet is. A teljes festéshez 15 percig főzzük a tojásokat (az üresre fújt héjakra is ugyanez érvényes!), ennyi idő kell az ecetnek, hogy kioldja a kendőn lévő festéket. Ezután vegyük ki a vízből a csomagokat és várjuk meg, míg maguktól lehűlnek.

Ezután már nincs is más hátra, mint kibontani a csomagokat és ámulva nézni a végeredményt. Ha még szebbet akarnak csinálni, érdemes a legvégén egy darabka szalonnahéjjal átdörzsölni a tojást, ami ettől egy fényes réteget kap, és ezután már tényleg csak annyi a dolguk, hogy bezsebeljék a dicséreteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.