Gyógyító indiai fűszerek

Az indiai füvek igen erős antioxidáns hatással bírnak

A tradicionális indiai fűszerek az utóbbi években igen nagy népszerűségre tettek szert, mivel különleges és utánozhatatlan ízt biztosítanak az ételeknek.

2010.06.05 11:08kulinaris.hu

De úgy fest, ezek az ételízesítők nemcsak az ételeket dobják fel, hanem a szervezetre is nagyon jó hatással vannak. Egy indai egyetemen hosszú ideig végeztek kutatásokat a fűszereik hatását illetőleg, és arra a megállapításra jutottak, hogy az indiai füvek igen erős antioxidáns hatással bírnak. 

Többek között nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidot vagy éppen aszkorbin savat. Ezentúl használjuk bátran a koriandert vagy éppen a curryt. Sőt az egészségmegőrző hatás mellett az is kiderült, hogy az indiai fűszerek konzerváló hatással is bírnak, így a jó fűszeres ételek tovább maradnak fogyaszthatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.