Andrew Lloyd-Webber és a U2 is a dobogón

Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

Paul McCartney a leggazdagabb zenész Nagy-Britanniában - derült ki a Sunday Times című brit lap szokásos évi, a szigetország legvagyonosabb zenei előadóit felvonultató listájából (Rich List).

2013.04.12 09:34MTI

A hetvenesztendős Paul McCartneynak és feleségének, Nancy Shevellnek a becsült közös vagyona több mint 680 millió font (236,9 milliárd forint). A rangsor második helyén Andrew Lloyd-Webber angol musicalszerző áll, akinek vagyona hozzávetőlegesen 620 millió font, míg a dobogó harmadik fokát az ír U2 rockegyüttes szerezte meg, amelynek tagjai együttesen 520 millió font vagyonnal bírnak.

A negyedik helyen Elton John áll 240 millió fontos vagyonnal, az ötödik Mick Jagger, a Rolling Stones együttes frontembere 200 millió fonttal, illetve Victoria Beckham, akinek férjével, David Beckhammel közös vagyona éri el a 200 millió fontot.

A legvagyonosabb fiatal brit zenész a 24 éves Adele, aki nem egészen 30 millió fontos vagyonnal bír. 21 című albuma folytatódó világsikerének köszönhetően vagyona egy év alatt 50 százalékkal - az előző évi 20 millió fontról - nőtt. A legvagyonosabb fiatal brit zenészek listájára idén először került fel a One Direction fiúbanda, amelynek tagjai 19-21 évesek. Nagy-Britannia leggazdagabb fiúbandája 25 millió fontnyi vagyonnal rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.