Megint nem sikerült elbújnia

Újabb fotóbotrány Katalin hercegné körül!

Katalin hercegnéről, a brit trón majdani várományosának hitveséről készült intim sajtófotók külföldi felbukkanása szít ismét indulatokat Londonban.

Katalin hercegné elhagyhatta a kórházat képgaléria

2013.02.13 14:29MTI

Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - várandós feleségével rövid téli nyaralásra utazott a hónap elején Mustique egzotikus szigetére. A jelek szerint azonban a jórészt magántulajdonban lévő karibi szigeten sem sikerült elrejtőzni a lesipuskás fotósok elől, az olasz Chi magazin ugyanis valahogy hozzájutott egy fotósorozathoz, amely az üdülő hercegi párt ábrázolja.

Az egyik képen a terhes hercegné férjébe karolva, bikiniben sétál a tengerparton. A St. Sames-palota - Vilmos herceg és Károly trónörökös közös londoni hivatala - nyilatkozatban ítélte el a fotók megjelenését. A palota szóvivője szerint a hercegi pár magánéleti jogainak nyílt megsértése a képek nyilvánosságra hozatala.

Az udvarnak már tavaly is meggyűlt a baja ezzel a pletykamagazinnal, amely ősszel 26 oldalas külön mellékletet közölt a félmeztelenül napozó Katalin hercegné szintén lesből készített képeiből. Vilmos és Katalin akkor Lord Linleynek, II. Erzsébet királynő néhai húga, Margit hercegnő fiának Chateau d'Autet nevű franciaországi kastélyában nyaralt.

A hercegnő bikinifelsőjét óvatlanul levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta. Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, majd pedig számos más lap is hozott a fotókból, a legnagyobb terjedelemben a Chi, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.

A legutóbbi hivatalos kép Katalinról: terhességi panaszai után, a kórházból távozóban (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A Closer elleni pert az udvar meg is nyerte - a magazinnak napi tízezer eurós pénzbírság terhe mellett be kellett szolgáltatnia a fotók eredetijét -, ám a francia bíróság ítélete más országok sajtótermékeire nem vonatkozott. Az újabb fotóbotrányból akár diplomáciai viszály is kerekedhet, mivel a Chi - csakúgy, mint a Closer - Silvio Berlusconi éppen visszatérni készülő egykori olasz miniszterelnök sajtóbirodalmának tulajdona.

A jövendő uralkodói pár magánéletét néhány hónapon belül harmadszor dúlja fel hasonló incidens: tavaly nyáron egy ausztrál női magazin olyan fotókat közölt, amelyek 2011-es nászútjuk során készültek Vilmosról és Katalinról.

Vilmos 2011. április 29-én esküdött örök hűséget kedvesének. Nászútjuk helyszínét azonban - éppen zavartalan együttlétüket biztosítandó - az udvar annak idején egészen hazaérkezésükig gyakorlatilag államtitokként kezelte, és csak az utazás után derült ki hivatalosan, hogy a hercegi pár a Seychelle-szigeteken töltött tíz napot.

Az udvar annak idején külön kérte, hogy a sajtó - amely a nagy titkolózás ellenére megneszelte a helyszínt - hagyja békén az újdonsült házaspárt a nászút idejére, az ausztrál Woman's Day magazin azonban mégis lehozott tizenöt felvételt. Ezek némelyikén Katalin szintén bikiniben, Vilmos pedig sortban volt látható, amint kézen fogva andalognak a tengerparton. Más képek tengeri fürdőzés közben ábrázolták a majdani királyt és hitvesét.

Londonban az ilyen esetek különösen súlyos megítélés alá esnek azóta, hogy Vilmos édesanyját, az 1997-ben Párizsban autóbaleset áldozatává vált Diana hercegnőt a szó szoros értelmében élete utolsó pillanatáig kíméletlenül hajszolták a bulvárfotósok. A Dianát szállító autót is fotósok motoros falkája üldözte, amikor a szerencsétlenség történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.