3 héten át versenyez a 10-10 előadó

Besorolva: megvan A Dal versenyzőinek beosztása

Elkészült az Eurovíziós Dalfesztiválra válogató magyar nemzeti verseny elődöntőseinek beosztása. A 30 versenyben maradt dal február 2-án, 9-én és 16-án három tízes csoportban küzd a továbbjutásért.

A Dal 2013 - Bemutatkoztak az elődöntősök képgaléria

2013.01.23 10:29MTI

A köztévében A Dal című showműsor keretében zajló válogató első részébe, a február 2-i elődöntőbe került az ismertebb előadók közül például Baricz Gergő, Keresztes Ildikó és Palcsó Tamás, egy héttel később látható és hallható mások mellett Éliás Gyula Jr., Odett és Vastag Tamás, 16-án pedig Puskás Peti, Radics Gigi és a United - derül ki az MTVA Sajtóiroda MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből.

Ábécésorrendben az első elődöntőbe került Agárdi Szilvi és Pál Dénes, a Background, Baricz Gergő, Bogi, Fehér Zoltán, Gyurcsík Tibor, Keresztes Ildikó, a Mrs Columbo, Palcsó Tamás és Rácz Gergő, a másodikba ByeAlex, Éliás Gyula Jr., Janicsák Veca, Kállay Saunders András, Odett, Plastikhead feat. Gáspár Laci, Rami, Szabó Ádám, Vastag Tamás és Völgyesi Gabi, a harmadikba pedig Brasch Bence, Burai Krisztián, Cserpes Laura, a Flash Travel, Hoffman Mónika, Mohamed Fatima, Polyák Lilla, Puskás Peti, Radics Gigi, illetve a United.

Az elődöntősök (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 244 dal neveztek, a zsűri közülük először 75-öt választott ki, majd a lista 30-asra szűkült. Február 2-án, 9-én és 16-án tíz-tíz dal hangzik el A Dal című televíziós showműsorban, ezt követően lesz a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a március 2-i döntőbe.

Itt a zsűri először négyet választ ki, végül pedig a tévénézők szavazatai döntik el, melyik dal és előadó képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben. Az idei, sorrendben 58. Eurovíziós Dalfesztivált májusban azért rendezheti Svédország, mert tavaly a bakui versenyen Loreen svéd énekesnő győzött Euphoria című dalával.

A Magyarországot képviselő Compact Disco 2012-ben a 24. helyen végzett a Sound of Our Hearts című dallal. A fesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta rendezi meg, a Magyar Televízió kisebb-nagyobb megszakításokkal 1991 óta közvetíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.