Még mindig az ex-beatle a legnagyobb zenei ikon

60 éve John Lennont nem tudta senki felülmúlni

John Lennon az utóbbi 60 év legnagyobb zenei ikonja Liam Gallagher és David Bowie előtt - legalábbis a tekintélyes New Musical Express című magazin által szervezett szavazás szerint.

2012.09.19 18:29MTI

A listát brit és amerikai zenészek uralják, John Lennon, az Oasis révén világhírűvé vált Liam Gallagher és David Bowie mögött Alex Turner, az Arctic Monkeys énekese szerepel a negyedik helyen. Őt két néhai csillag, Kurt Cobain, a Nirvana frontembere és az egy éve elhunyt Amy Winehouse követi.

A hetedik helyet Jimi Hendrix érdemelte ki, a nyolcadik lett a szavazatok alapján Morrisey. Noel Gallagher, az Oasis másik arca lett a kilencedik az ikonok sorában, a tizedik pedig Ian Curtis, a Joy Division 1980-ban öngyilkosságot elkövetett tagja.

A New Musical Express szavazásán több mint 160 ezren vettek részt, a felmérést abból az alkalomból szervezték, hogy a neves magazin fennállásának 60 éves évfordulóját ünnepli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.